Naše Flaške

Še nekaj podatkov o naših novih Flaškah:

Za nakup Flašk smo se v Šolskem skladu odločili, ker učenci med poukom večinoma popijejo premalo tekočine, zato je prav, da jih navajamo na pitje vode, kar pomeni pridobivanje zdravih prehranjevalnih navad. Raziskave tudi kažejo na očitno povezavo med dobro hidracijo in dobrimi učnimi rezultati (več podrobnosti in izsledkih raziskav na tej povezavi).

Flaška je inovativen slovenski izdelek, izdelana je iz programiranega stekla in je popolnoma ekološka, saj jo uporabljamo več let, čiščenje je preprosto, oblečena je v neoprensko srajčko, ki jo ščiti pred poškodbami in omogoča preprosto rokovanje z njo.

Čeprav je Flaška steklena, je dobro zaščitena pred poškodbami, če bi se slučajno razbila (se zgodi res redko, ker je iz debelega stekla), razsutje stekla preprečuje neoprenska oblekica, ki zadrži razbito vsebino.

Ker se Flaška temeljito in brez težav zapira z zamaškom iz naravnega materiala (pluta), otroci pri tem ne bodo imeli težav in ne bo nobenega polivanja.

Flaške naj bi ostajale v šoli, da jih bodo otroci uporabljali za pitje med poukom, poleg tega jim dejstvo, da ima vsak svojo stekleničko, daje dobre občutke, vsi pa pijejo iz enakega tipa stekleničk, kar ne poudarja razlik med njimi.

Vse Flaške so opremljene z imeni otrok in učiteljic, tako da ima vsak svojo flaško, za katero bo skrbel, in jih otroci ne bodo mogli zamenjati.

Ker je pitje vode iz Flaške ekološko, bomo skupaj z otroki pomembno prispevali k varovanju okolja, kar se v celoti sklada z miselno usmerjenostjo naše šole.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: