Donacija iz dohodnine

Dragi starši,

v prejšnjem tednu je Šolski sklad začel z aktivnostjo zbiranja donatorjev iz dohodnine in vaši otroci so ali še bodo v teh dneh domov prinesli dohodninske obrazce.

Vsi vemo, da mora vsakdo, ki nekaj zasluži, državi plačati dohodnino, ob tem pa lahko del te dohodnine (0,5 %) preusmeri od države v dobrodelno organizacijo – Fundacijo za učence OŠ Riharda Jakopiča, ki zbira sredstva za Šolski sklad.

Kako lahko vsakdo prispeva v Šolski sklad, ne da bi kar koli plačal ali imel s tem delo?

obrazec z dopisom za leto 2014

Tako da izpolni dohodninski obrazec, s katerim državi naroči, da bo del zbranih sredstev nakazala Fundaciji (ta pa Šolskemu skladu).

Vaš otrok naj prinese izpolnjene dohodninske obrazce v šolo in s tem je vaše delo končano. Fundacija bo dohodninske obrazce zbrala in jih vse skupaj poslala davčni upravi.

Ali ste vedeli, da dve tretjini ljudi 0,5 % svoje dohodnine ne donira nikomur in tako ta sredstva prepusti državi?

Ker želimo do konca leta zbrati čim več dohodninskih donacij, saj smo zato v lanskem letu ustanovili Fundacijo, smo se te akcije lotili v sodelovanju med starši, učitelji in otroki.

Cilj je, da skupaj s svojimi otroki povabimo svoje prijatelje, sodelavce, sorodnike, sosede, da del svoje dohodnine preusmerijo od države v naš Šolski sklad. Ponudimo jim, da izpolnijo dohodniski obrazec, ki ga bo vaš otrok prinesel v šolo. Oni ne bodo imeli s tem nobenega opravka več, saj bo Fundacija poskrbela, da bodo obrazci prišli na davčno upravo. Seveda, kdor želi, lahko sam pošlje obrazec na davčno upravo (pa samo sporoči učiteljici, da ga upoštevamo v razredni uspešnosti). Ravno tako lahko zaradi varovanja osebnih podatkov starši obrazce sami izročite učiteljici, lahko tudi v zaprti kuverti.

Trije razredi, katerih učenci se bodo najbolj potrudili, sodelovali in delili dobre izkušnje med seboj ter zato zbrali največ dohodninskih donacij (obrazcev), bodo za svoj trud nagrajeni z razredno nagrado:

obisk košarkaške All-Stars tekme

Če ste v preteklosti donacijo iz dohodnine namenili kateri drugi dobrodelni organizaciji, sedaj pa bi radi donacijo dali naši Fundaciji, ni treba drugega kot izpolniti dohodninski obrazec, saj vedno velja datumsko zadnji dohodninski obrazec.

Če želite donacijo iz dohodnine razdeliti med več dobrodelnih organizacij, je možno tudi to, le vsota ne sme biti večja od 0,5% (na primer 0,3%+ 0,2% ali 0,2%+ 0,2%+ 0,1% itd.). Posamezni dobrodelni organizaciji lahko donirate 0,1%, 0,2%, 0,3%, 0,4% ali 0,5% ne pa na primer 0,25%. V tem primeru na našem obrazcu prečrtate delež 0,5% in napišete delež, kot ga želite donirati.

Pripeto pošiljam dohodninski obrazec, da si jih lahko dodatno natisnete in tako pomagate vašemo otroku in uspešnosti njegovega razreda. Obrazec bo dostopen tudi na spletni strani šole in blogu Šolskega sklada
Izkoristite priložnost za to, da obiščete, pozdravite, nagovorite vaše prijatelje, sodelavce, sosede, ki jih že dolgo niste in širite pozitivno energijo v vašem okolju.

Lep pozdrav
Simona Svetec, predsdnica UO Šolskega sklada

 obrazec z dopisom za leto 2014

 

 

 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: