Koledar 2017

Pozdravljeni dragi starši in učitelji,

koledar2017

začeli smo zbirati donacije v naši okolici – bloku, ulici. Prvi trije nadebudneži so ta konec tedna že zbarli preko 100 € donacij.

V šoli bodo učitelji v prihodnjih dneh naredili seznam vseh učencev, ki želijo pri tem sodelovati. Vsi sodelujoči otroci bodo za vsakih 10 zbranih donacij prejeli nagrado – posladek v slaščičarni Kresnička.

Otroci imajo letos s seboj pismo predsednice Šolskega sklada s seznamom, v katerega vpisujejo priimek donatorja, znesek ter pridobijo podpis donatorja, skratka vse, kar zahteva zakonodaja. Dokument tukaj koledar_-seznam-donacij .

Dobro je, da gre donacije zbirat več šolarjev skupaj – eden piše, drugi govori, tretji drži koledar. Najbolje je, da se za skupno akcijo dogovorijo otroci, ki stanujejo v nekem bloku, ulici …

Otroci ali starši dvignete koledarje v tajništvu šole. Zraven dobite dopis predsednice Šolskega sklada s tabelo, v katero otroci vpisujejo podatke ob zbiranju donacij. Koledarje in dopis lahko dobite tudi pri Mariji Vukman (tel. 040 793 188) nasproti šole in pri Simoni Svetec (tel. 051 321 025) na Celovški cesti.

Otroci s seboj na zbiranje donacij vzamejo:

– koledarje,

– kemični svinčnik, dopis s tabelo (in trdo podlago za pisanje),

– denarnico z nekaj drobiža za vračilo.

Otroci kot vsako leto tudi letos povedo:

– smo učenci O.Š. Riharda Jakopiča in smo izdelali tale koledar,

– z njim zbiramo donacije za Šolski sklad,

– če nam vi podarite 5€ ali več, vam mi podarimo koledar,

– koledar je lep – na njem so naše risbe. Z njim lahko vodite aktivnost cele družine.

– Šolski sklad pomaga vsem otrokom, da se lahko udeležijo plačljivih šolskih dejavnosti.

Starši praviloma spremljate otroke in v ozadju nadzorujete, da vse poteka kot mora ali pošljete zraven starejše otroke, ki jim zaupate, da bodo to storili namesto vas. Po zaključku zbiranja donacij starši prevzamite denar in preverite ali donacije ustrezajo zapisanemu v tabeli. Zapišite, kateri otroci iz katerega razreda so sodelovali. Donacije spravite v zaprto kuverto skupaj z izpolnjeno tabelo.

Ko prinesete zbrane donacije z izpolnjeno tabelo v tajništvo šole, dobite kupone za nagrado v slaščičarni Kresnička – vsak otrok dobi kupon za 10 zbranih donacij, pri zbiranju katerih je sodeloval. Če sodeluje večkrat in pomaga zbrati 20 donacij, dobi 2 nagradi itd.

Spodbudite svoje otroke, da namesto za računalnikom nekaj časa preživijo s svojimi sosedi in naredijo nekaj dobrega za skupnost.

Skupaj zmoremo več!

Lepe praznične dni želim vsem,

Simona Svetec

Fundacija za učence OŠ Riharda Jakopiča

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: